24 januari 2013

Broccolisoppa

Kvällsmaten idag bestod av broccolisoppa och glutenfria pannkakor med hallon.
Jag vill ju helst inte använda ersättningsprodukter, så att göra goda glutenfria pannkakor är lite av en utmaning. Har testat flera varianter men de jag gjorde idag var helt klart bäst hittills. Jag mixade helt enkelt havregryn till mjöl och blandade med ägg och havremjölk. Dom fick toppbetyg av barnen:-)
Men ändå roligare var att alla tre älskade broccolisoppan och tog om flera gånger. Här ska tilläggas att min äldste son normalt sett endast äter broccoli under tvång - och då minimala bitar som han sväljer utan att tugga!
Soppan är superenkel att göra: fräs lök. Häll sedan på buljong (ekologisk). Lägg i broccoli och koka denna mjuk. Mixa allt slätt. Smaka av med vitlök, citron, salt, peppar och om du vill med en skvätt grädde. (Om du vill kan du även ta potatis i) En måltid som barnen älskar och som är fulladdad med nyttigheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar