09 mars 2015

Vegetariska Bönbiffar



Vilken underbar vårdag vi har här i Borås! Passade på att ta en härlig promenad på lunchen!


Som ni vet så kämpar jag sedan över ett år tillbaka med ett diskbråck som inte riktigt vill ge med sig. Så i dagsläget anpassar jag min träning till vad kroppen klarar av. Förut var jag van vid att träna ca 5-6 pass i veckan - cykling, simning, löpning, styrketräning - men nu har jag fått dra ner på både intensiteten och typen av aktivitet. Visst tränar jag fortfarande, men nu är basen i min träning funktionell styrka blandat med lättare konditionsträning. Eftersom jag cyklade och körde styrka igår fick det bli promenad idag 😊 
Jag vill ju bara köra på, men så fort jag ökar för mycket säger kroppen ifrån. Får stegra superförsiktigt har jag märkt, annars kommer bakslagen direkt. Det viktigaste är trots allt att kroppen är stark och funktionell! 

Inspirerad av senaste Buffé tidningen fick det bli bönbiffar till lunch idag. 


Jag försöker öka andelen vegetariskt som vi äter. Bra för både miljön och plånboken! 
Receptet på biffarna kommer här:

Ca 3port
1 burk kidneybönor. Mosa grovt. 
1/2 gul finhackad lök. 
1 stor riven morot
1-2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 dl riven ost
1 dl solrosfrön 
1 1/2tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
1 krm chilipulver
svartpeppar 

Blanda alla ingredienser. Stek i lite rapsolja. Klart!
Jag serverade biffarna med lite grekisk yoghurt smaksatt med vitlök, samt bulgursallad med rödlök, gurka, tomat, ruccola, spenat, halloumi och pumpakärnor.  Hur enkelt - och gott - som helst!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar