28 september 2009

Mellis

Vi var hemma hos goda vänner i lördags. Diskuterade lite kring kost och matvanor - som alltid mitt favoritämne ;-)! Bland annat pratade vi om svackorna som många upplever på för- och eftermiddagarna ett par timmar efter frukost respektive lunch. Känner du igen detta? Du blir helt enkelt så himla trött att du nästan inte orkar fokusera på jobbet. Hjärnan känns seg och trög och du får tvinga dig själv att skärpa till dig så gott det går. Kanske går du och tar en kopp kaffe för att på detta sätt försöka pigga upp dig. Kanske äter du nåt sött eller en kaka eller vad det nu kan vara som finns tillgängligt...
Goda nyheter - du behöver inte ha det så här! Du kan gå igenom dagen och känna dig skärpt och fokuserad utan dessa formsvackor! Svaret är att hålla blodsockret på en så jämn nivå som möjligt.
Och hur gör man det, undrar du? Jo, bland annat genom att äta mellanmål. Vi behöver äta 2-3 mellanmål varje dag - förutom våra 3 huvudmål.
Mellanmålen kan bestå av grov macka, frukt, nötter, keso, smoothie, ägg, yoghurt etc. Det finns massor av goda , nyttiga och enkla mellanmål du kan välja bland för att variera. Det som du ska undvika är självklart sötade produkter som risifrutti, fruktyoghurt, nyponsoppa, andra sötade drycker, fikabröd, kakor och godis etc!

Min utmaning till dig idag är att bestämma dig för att lägga till ytterligare en ny god vana på din väg mot ett friskare och hälsosammare liv! Bestäm dig för att skippa fikabrödet och bullarna ( i alla fall på veckorna) och i stället satsa på 2 hälsosamma mellanmål om dagen. Du kommer snabbt att uppleva att det gör skillnad. Lycka till och ha en toppendag!

2 kommentarer:

  1. Bra sagt! Sitter på jobbet och knaprar lite valnötter. /Pierre

    SvaraRadera
  2. Duktigt av dig ;-)

    SvaraRadera