19 januari 2013

Bröd

Lördagsmorgon har nästan blivit synonymt med bakning. Idag var det upp tidigt - eller ganska tidigt ialla fall ;-) Jag har alltid bakat mycket, men sen Hugo och jag fick beskedet att vi inte tål gluten har detta med bakningen blivit lite mer av en utmaning för mig. Visst kan man använda de glutenfria mjöl som finns, men ofta innehåller ju dessa ganska många tvivelaktiga tillsatser som t.ex. modifierad stärkelse och förtjockningsmedel. Ibland även socker. Nu när hela familjen ska äta glutenfritt och så ren mat som möjligt vill jag minimera dessa ersättningsprodukter. Tycker det är bättre att skippa "mjölprodukterna" helt. Har emellertid märkt att det är ganska skönt att ha någon form av bröd hemma som barnen kan ta till mellanmål efter skolan, de gånger man glömt ladda upp med andra nyttighter i kylskåpet. Så imorse blev det två olika sorters mjukt bröd. Ett morotsbröd med nötter och frön som mals till mjöl och blandas med rivna morötter och ägg. Och ett annat bröd med bl.a bovetemjöl, olika fröer, frukt och yoghurt. Jättegoda båda två! Bild på dagens mellanmål :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar