03 januari 2015

Juicefasta Dag 3

Det som är otroligt positivt under dessa dagarna är att barnen reflekterar över vårt sätt att "äta". De kommenterar nyttigheterna vi får i oss och hur bra detta måste vara. De testar våra olika juicer och skapar själva olika favoritblandningar, som de dricker både till frukost och lunch. Favoriten än så länge gjordes på:
1/2 ananas, 2 apelsiner, 1 citron, 1 morot
Supergod!

Förutom att barnen adderar nyttiga juicer har de även bestämt att de inte ska äta några sötsaker, godis, läsk eller fika under januari. Och idag bestämde 7- åringen att han skulle ha godislöfte fram till sommarlovet! Vi får se hur det går med det, men superpositivt att de reflekterar och är villiga att försöka :-)

Dag 3 startade på samma sätt som de tidigare dagarna - med citron och ingefärste.
Eftersom jag tycker den rawa avokadoyoghurten är supergod fick det bli en variant av denna till frukost idag med. Gjorde den dock lite lösare genom att addera cocosolja - supernyttigt och ger god smak- och lite mer vatten. 2 port:
1 Avokado, 1 banan,  1 päron, 1 dl fryst mango, grönkål, 2tsk ekologisk cocosolja. Mixa allt. 


Även om resten av familjen sitter och äter annan mat, är jag inte sugen på det. Däremot vill jag ha mer av det jag äter! Dricker ett glas av barnens underbart goda ananas/apelsin/citronjuice direkt efter frukosten. Så god! Bästa hittills!

Tänkte tagit en löptur senare på dagen, men känner mig ganska svag så det får bli en promenad efter mellanmålet istället.

Mellanmål 2-4 port:
1 gurka, 4 stjälkar bladselleri ( juica ner allt, blasten med), 1 stort päron



Fick återigen bli en god soppa till lunch:

4 port
Koka 2 morötter, 1 gul lök, 2 zucchini och 2 äpplen mjuka i 1,5 l ekologisk grönsaksbuljong. Mixa slät.  Det söta från äpplena ger soppan en lite sursöt smak. Gott!


Innan kvällsmat passade vi på att ta en bastu. Så skönt! Resten av den gröna juicen från förmiddagens mellanmål blev en perfekt svalkande dryck efter bastun. 

Kvällens middag fick bli resten av soppan från lunchen. Sauterade grönkål, ruccola och spenat och hade till. 
Avslutade dagen med att tända en värmande brasa och kolla på Orphan Black. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar