04 januari 2015

Juicefasta Dag 4

Dag 4 innebär fortfarande smoothies och soppor varvat med juicer. Från dag 6 - 15 blir det enbart juicer. Eftersom jag känner mig frusen mest hela tiden är det skönt med de värmande sopporna. Tycker också de mättar bättre än enbart juice. 
Till lunch idag gjorde jag en jättegod soppa perfekt för utrensning under eller innan en fasta, eller när du vill boosta kroppen:

4 port
Fräs 1 gul lök i lite ekologiskt cocosfett. 
Tillsätt 1 strimlad fänkål, 1broccolihuvud (stjälk och allt), 1 zucchini, 4-6 blad grönkål (ta bort stjälken i mitten). Koka mjukt i 1,5l ekologisk grönsaksbuljong. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor och lite hackad persilja. Mixa slät. 



Det som jag upplevt som jobbigast hittills under dessa dagar, har förutom hungern varit att jag känner mig så svag och nästan lite frånvarande på nåt sätt. Antar att det är hjärnan som inte får tillräckligt med kolhydrater. Väntar på att kroppen ska ställa om och börja ta energin från fettet istället :-)
Igår när vi var ute och gick stötte vi på en gammal vägsten som markerade 1/12e dels mil. Fick verkligen fundera länge innan jag kom på hur långt detta var - trots att vi kollat svaret på miniräknaren!! Haha! 

Frukost dag 4:
I stort sett samma som övriga dagar. Började dagen med ingefärs- och citronte. 
Efter det blev det en smoothie gjord på avokado, banan, päron, mango, grönkål och cocosolja. 

Efter 1 timmes promenad i det underbara vintervädret var det dags för mellanmål:

Gjorde en riktigt fräsch och god juice med 2 apelsiner, 2 citroner, 4 morötter och 4 stjälkselleri ( 2 port)



Det är tur man är ledig under dessa dagar. Har inte mycket energi till mycket annat än att slappa just nu. Eftermiddagen tillbringades framför en värmande brasa. 

Återigen en riktigt god juice till mellis:
2 port
2 äpplen, 2 morötter, 1 lime och 1 sötpotatis



Till middag kände jag för något med tomat, så det fick bli en het tomatsoppa:

4 port
Fräs 1 rödlök och 1 röd paprika i lite cocosolja. Tillsätt 1 förp ekologiska passerade tomater, svartpeppar, lite tabasco och tamari soya. Koka 5-10 min. Mixa sedan slät. Het, god och värmande!


Minsann känner jag mig inte lite piggare ikväll?!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar