19 mars 2015

Supersoppa

Om ni älskar soppor måste ni testa denna! Och även om ni inte älskar soppor tycker jag ändå att ni ska testa denna underbart goda vitamin- och antioxidantbomb. 
Okej jag vet att jag tipsat om den förut, men receptet tål att upprepas. Speciellt så här i infektionstider, när man kanske vill boosta kroppen lite extra. 
Denna soppan innehåller massor med saker som är bra för din hälsa; vitlök, som vi alla vet bland annat hjälper mot infektioner samt att den har flera hälsobringande egenskaper, gurkmeja som verkar antiinflammatoriskt samt ingefära som även den är antiinflammatorisk, stärker immunförsvaret och verkar utrensande. 
Soppan är dessutom superenkel att göra, gluten- och laktosfri - och billig! 



Här kommer receptet ( som jag hittat på Kokaihop.se och sedan gjort om lite):

6 port
3dl torkade röda linser
1l vatten
1 gul lök, hackad
1tsk gurkmeja
4tsk curry
1-2msk red curry paste
2 organic grönsaksbuljongtärningar
2 hela kanelstänger
1 frp passerade el. krossade tomater
1 burk cocosmjölk
2msk riven färsk ingefära
1/2dl färskpressad citron
2 vitlöksklyftor
Några nävar färsk spenat

1. Fräs löken i lite olja tillsammans med gurkmeja, curry och red curry paste i någon minut. 
2. Tillsätt de sköljda linserna, vatten, buljongtärningar och kanelstängerna. Låt koka tills linserna är mjuka, ca 10-15 min. 
3. Tillsätt spenaten och tomaterna. Mixa slät. ( kom ihåg att ta upp kanelstängerna innan du kör ner mixerstaven)
4. Blanda i pressad citron, riven ingefära, pressad vitlök och cocosmjölk. Smaka av med salt och peppar. Vill man kan man blanda i lite mango chutney. 

Servera med grekisk yoghurt smaksatt med vitlök, lite olivolja, lite vinäger och salt o peppar. 
Vips så har du fått i dig dagens vitaminkick!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar