07 april 2015

Inbakad torsk

Var på tjejträff i förra veckan. Alltid lika mysigt och träffas även om det bara blir någon gång i månaden. Vi har känt varandra länge och har träffats i 20 år nu. (Hjälp vad tiden går!) Mat och träning brukar vara något av det vi snackar om - surprise! 
Sist vi sågs blev vi bjudna på mat lagad utan mjölkprodukter, gluten och socker. Gissa vem som blev glad?! 
Tjejen vi var hos har en familjemedlem med IBS. De försöker nu komma till rätta med detta genom att ta bort gluten, mjölkprodukter och socker ur kosten. Glädjande nog verkar det gå åt rätt håll!
Att det blev just denna inriktning på middagen var en lyckoträff även för en annan tjej i vårt gäng. Hon kör gluten-, mjölk-, och sockerfritt sedan i januari för att bli av med hennes migrän. När jag frågade henne hur hon mår blev svaret "- Har aldrig mått bättre! Känner mig så stark och frisk, och migränen är borta!"

Jag har sagt det förr och säger det igen - kosten spelar stor roll för hur vi mår! Vad vi väljer att stoppa i oss påverkar en rad processer i kroppen - det kan vara allt från humör till hur motståndskraftiga vi är mot olika sjukdomar och infektioner. 
Det är inte alltid lätt att alltid göra bra val i vardagen, men genom att vara medveten och välja rätt i 90% av fallen, har vi tagit ett stort steg mot att hjälpa oss själva till bättre hälsa. 

Inspirerad av tjejmiddagen fick det bli inbakad torsk till middag igår. 


Gör så här: 
Lägg en bit torskrygg på ett smörgåspapper. Salta och peppra. Lägg på grönsaker efter tycke och smak. ( Jag tog morot, palsternacka, champinjoner, zucchini.) Krydda med örtkryddor. Lägg på en klick smör ( om du äter mejeriprodukter. Annars kan du ringla över lite olja) Nyp ihop och baka ca 20-25 minuter i ugnen. ( självklart går det bra med andra typer av fisk också,typ lax. Experimentera gärna med smaksättningen också - varför inte testa lime, citrongräs och chili?)


Servera med sallad, och kanske en kall sås gjord på turkisk yoghurt, dijonsenap, salt och peppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar